Yusuf Tekin il içinde yapacağız
 
Ayrıca öğretmenlerin de iller arası rotasyona tabi tutulacağı üzerine iddialar basında sıkça yer alması üzerine MEB müsteşarı Yusuf Tekin,öğretmenlerin kesinlikle iller arası yer değiştirmeye tabi tutulmayacağı,öğretmenlerin zarar görmeyecek şekilde sadece il içinde yer değiştirmeye tabi tutulacağını söylemişti.
 
Bakan Avcı ilçe içinde olacak
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı TRT Haber'de önemli açıklamalar yaptı. Rotasyon ile ilgili sorulan soruya Bakan Avcı rotasyonun şu aşamada "ilçe içi" için öngörüldüğünü belirterek, ilerleyen dönemde kapsamın genişletilmesine yönelik çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.
 
Rotasyon yarıyıl tatiline yetiştirilmeye çalışılıyor
 
Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada rotasyonun işlemlerinin çalışmalarının tamamlandığı ilk yer değiştirme işleminin yarıyıl tatilinde yapılacağı belirtiliyor.

Peki Rotasyon Kaç Yılda Bir Nasıl Yapılacak?

Öğretmenler en fazla sekiz(10 yada 12 yıl olarak değişebilir) yıl boyunca aynı eğitim kurumunda görev yapabilecek. Sekiz(10 yada 12 yıl olarak değişebilir)  yılın sonunda öğretmenler mutlaka il içerisinde kendi branşına uygun başka bir okula iki ay içerisinde ataması gerçekleştirilecek. Öğretmenler en fazla 25 tercihte bulunabilecek.