İşte konuyu ortaya çıkaran gazeteci İsmail Arslan‘ın Yeni Dönem Gazetesindeki yazısından bölümler…

* * *

…Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve lise öğrencilerinin derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerini sağlamak, sürekli ders çalışan ve sosyal yönden kendini eksik bırakmış bireyler olmalarının önüne geçmek gibi amaçlarla ücretsiz ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ yani ‘takviye kurs’ uygulamasını başlatmıştı. 2013 yılında, dershanelerin kapatılma sürecinde yapılan, yerinde bir hamleydi. İmkânı olan ya da olmayan bütün öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliği sağlanmıştı.

Uygulama halen devam ediyor. Bir kursun açılması için en az 10 öğrencinin talepte bulunması gerekiyor. Kurslarda ders veren öğretmenlere iki katı ücret ödeniyor. Ayrıca ders veren öğretmenin hizmet puanı, ders vermeyen öğretmene göre yüzde 50 yüksek oluyor. Son olarak takviye kursu ek ders ücreti 2020 yılı itibarıyla 34,45 TL.

İşte bu ‘takviye kursları’, ülkemizin sanatçı ihtiyacını karşılamada çok önemli role sahip Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde amacından çıkmış, yolsuzluk kapısı olmuş!

Yani birileri yine ‘yolunu’ bulmuş!..

***

İddialara göre, yaklaşık 285 öğrencisi bulunan okulda 17 öğretmenin takviye kursu açtığı, ancak bazılarının hiç yapılmadığı, bununla ilgili açılan soruşturmada öğretmenlerin haksız kazanç elde ettiğinin saptandığı belirtiliyor. Okul müdürünün, konuyu kapatmaya çalıştığı, öğrencilere ‘Müfettişler sorarsa kurs yaptık deyin’ şeklinde talimatlar verildiği, bu talimata uyan öğrencilerin devamsızlıklarının silindiği, talimata uymayan öğrencilere ise kınama ve okuldan uzaklaştırma gibi cezalar verildiği, yapılanlara karşı çıkan öğretmenlere ise mobbing uygulandığı öne sürülüyor!

Daha bitmedi!..

Öğrencilerin hangi öğretmeni, kaç öğrencinin seçtiğine dair bilgilerin objektif olarak paylaşılmadığı, bazı öğretmenlerin kendilerini seçmeleri için öğrencilere WhatsApp üzerinden mesajlar gönderdiği, öğrencilerin seçtiği öğretmenler değil de söz konusu sendikaya üye öğretmenlerin görevlendirildiği, bu sayede hizmet puanlarının yükselmesini sağladıkları iddia ediliyor.

Devlet soygununa duyarsız kalamayan birkaç vatansever velinin CİMER’e şikayet etmesi sonucu ortaya çıkan skandalın, İl Disiplin Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda da tespit edildiği, ilgili kişiler hakkında disiplin ve mali yönden yaptırım teklifi getirildiği, ancak uygulanmadığı belirtiliyor!

Şimdi bu kirli çarkı yıkmak isteyen veliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu almaya çalışıyor.

***

Bir not:
Gördüğünüz yanlışları söylemeye cesaret edemezseniz, zamanla benimsersiniz. Ve o yanlışlar size doğru görünmeye başlar!..

Yazının tamamını okumak için BURAYA tıklayınız.

Kaynak: Egitimradyosu.com