Mevcut yapısının değiştirilerek profesyonel meslek olarak düzenlenmesi planlanan eğitim yöneticiliği için kurumsal eğitim verilecek yapı oluşturulacak.

Öğretmenlere eğitim yöneticiliği sertifikasyon süreci Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni hedefleri arasında yer alan profesyonel eğitim yöneticiliği için öncelikle eğitim veren kurumsal yapı oluşturulacak.

Bakanlık bünyesinde görev yapan mı eğitim yöneticiliği yapmak isteyen öğretmenler yönetici sertifika programına alınacak. Uygulanan sertifika programın ardından sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan öğretmenler profesyonel eğitim yönetici unvanı alacak.

Profesyonel eğitim yöneticisi nedir Toplumda yaşayan bireylerin eğitime dair ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışan, aynı alanda duyulan ihtiyaçları belirleyen, insan kaynağını yöneten kişilere profesyonel eğitim yöneticisi denir.

Milli Eğitim Bakanlığı bakanlık tarafından açılacak olan sertifikasyon sürecini tamamlayan öğretmenlere eğitim yöneticiliği unvanı vermeyi öngörüyor. Bu sistemin hayata geçirip geçerlimeyeceği, hayata geçirilirse ne kadar başarılı olacağı önümüzdeki dönemde görülecek.