15 yıllık öğretmen Melike Büyük Dinçer'in, yemek masasını okul tahtasına çevirip eğitim yaparken oğlu tarafından çekilen fotoğrafı, sosyal medyada çok sayıda beğeni almış, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran twitter hesabından Dinçer'in fotoğrafını paylaşarak, "Ben bu ülkeye, bu ruha hayranım" demişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop Öğretmenin fotoğrafını, sosyal medya hesabından paylaşarak "...evinde masayı tahta olarak kullanıp öğrencilerine gönüllü uzaktan ders veriyor. Melike Öğretmenin şahsında fedakar öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum." yorumunda bulunarak öğretmenin evine yazı tahtası göndertmişti. 

Evindeki yemek masasını okul tahtasına çevirip, öğrencilerine internet üzerinden eğitim vermeye  başlayan öğretmene, Bilişim Garajı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR'den twitter adresi üzerinden eleştiri geldi.

Bu fotoğrafla öğretmenimiz kendisi övünebilir ama MEB yetkilileri ve eğitim fakülteleri için bu sürecin ardından acilen düzeltilmesi gereken bir durumu suratımıza vuran hiç de sağlıklı olmayan bir görüntü bu.

Şu iki resim arasında hiç bir fark yok! Tamamen hatalı kullanım

Gördüğüm kadarıyla en fazla 10-15 yıllık bir öğretmen. Yani 2000'li yıllardan sonra bir Eğitim Fakültesi'nde okumuş veya pedagojik formasyon almış. Nasıl oldu da biz bu öğretmene eğitimde bilgisayar kullanımını Eğitim Fakültesi'nde öğretemedik?

Veya nasıl oldu da bu öğretmene MEB bugüne kadar düzenlediği onlarca hizmetiçi eğitimlerde bu çok kolay ve temel beceriyi kazandıramadı? Kısa vadede MEB'in hizmetiçi eğitimlerini ve YÖK'ün de üzerinde ölü toprağı olan Eğitim Fakülteleri'ni ağır bir ameliyata alması gerekiyor! :(

Diğer yandan, evinde belli ki bilgisayarı ve interneti olan bu öğretmenimiz neden 2-3 gününü harcayıp internetteki binlerce hazır video-içeriği kullanarak evin mutfak masasında yaptığının çok daha ötesini yapabileceği bir yazılımı kendi kendine öğrenmedi?