Her yıl, dünyanın çeşitli bölgelerinden binlerce öğrenci Polonya’ya eğitim almak için geliyor. Büyük çoğunluğunu lisans ve yüksek lisans (master) öğrencilerinin oluşturduğu öğrencilerin bir kısmı da dil eğitimi almak için geliyor. Çünkü Polonya, Avrupa’da İngilizce’nin en yaygın konuşulduğu ülkelerden birisi.

Polonya’da lisans ve yüksek lisans eğitiminin YÖK tarafından denkliğinin olması da ayrı bir avantajı olarak öne çıkıyor. Gerek yaşam şartlarının ucuz olması gerekse de verilen eğitimin kaliteli olması sebebiyle Polonya her yıl binlerce öğrenciyi ağırlıyor.

Polonya’da Lisans ve Yüksek Lisans Şartları ve Ücretleri

Polonya’da eğitim görmek isteyen kişiler lisans ve yüksek lisans için 1800 Euro’dan başlayan fiyatlar ile bir üniversiteye kaydolabilir. Bölüme göre değişmekle birlikte öğrenciler, üniversitelerin çoğuna sınavsız olarak kayıt yaptırabiliyor. Ancak bazı üniversiteler örneğin mimarlık ve tasarım gibi bölümler için portfolyo talep edebiliyor.

Bunların dışında Polonya’da üniversiteler öğrencilerden bir dil yeterliliği belgesi de bekliyor. Bunu öğrenci isterse Polonya’da bir dil okuluna giderek veya IELTS, TOEFL gibi sınavlardan aldığı sertifika ile de karşılayabilir.