Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile öğle saatlerinden sonra Antalya, gece saatlerinde Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde, gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması (20-50 kg/metrekare) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.