En çok merak edilen konuların başında sınav yapılacak okullar o gün tatil edileceği için özellikle sınavda görev almayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği konusuydu.Bakanlık,o gün ek ders ücreti hakkı olan ve okulun tatil olması nedeniyle derse giremeyen,sınavda görev de almayan öğretmenlerin mağduriyet yaşamayacağını,ek derslerinin ödeneceğini bildirdi.

İşte bakanlığın soru cevap şeklinde yaptığı açıklamalardan bazıları:

Öğretmenlere yolluk yevmiye ödenecek mi?

Eskiden olduğu gibi öğretmenlere yolluk yevmiye ödemesi yapılmaya devam edecek.

Ek ders ücreti hakkı olan ancak okulun tatil edilmesi nedeniyle derse giremeyen ve sınavda da görevli olmayan öğretmenlerin ek ders ücreti ödenecek mi?

Öğretmenlere, sınavda görev alıp almadığına bakılmaksızın sınavlar nedeniyle tatil edilen günlerde de o günün ek ders ücreti verilecektir.

Öğretmen ve öğrencinin taşınamayacağı okullar var. Bu durumda aynı okuldaki branş öğretmenleri sınavda görevli olabilirler mi?

Sınavda görevlendirilecek öğretmenlerin görevlendirilmesindeki kriter; aynı branş öğretmeninin aynı dersin sınavında görevlendirilmemesi esasıdır. Bu kriter göz önünde bulundurulmak suretiyle bahse konu olan okullarda öğretmenler kendi okullarında görevlendirilebilecektir.

İlkokul öğretmeni ortaokulda görevlendirilebilir mi?

İlkokul öğretmeni ortaokulda görevlendirilebilir.

Her oturumda ayrı öğretmen mi görevlendirilecek?

Öğretmen görevlendirmeleri oturuma göre değil sınav gününe göre yapılacağı için o günde görevlendirilen bir öğretmen üç oturumda da görevli olacaktır.

Diğer soru ve cevaplara ulaşmak için Tıklayınız