Orionid, Halley Kuyruklu Yıldızı'nın enkaz bulutundan oluşan bir meteor yağmuru olarak Ekim ayında izlenebiliyor. Saatte yaklaşık 20 meteorun Dünya'dan görülebileceği meteor yağmurunda, gece 01.00 ile 04.00 arasında en net akış izlenebilecek. 
 
Greenwich Gözlemevi'nden astronom Tom Kerss, "Sabrederseniz gökyüzünü hızla yaran parlak yıldız kaymaları görebilirsiniz"  derken, dürbün ve teleskop gibi aygıtlara gerek olmadan yağmurun izlenebileceğini aktardı.
 

Gökyüzünde kayan yıldız görmek isteyenlerin şansının en yüksek olacağı tarihlerin 20 ve 22 Ekim tarihleri arasında olacak.

Özellikle gece saat 1 ile 4 arasında gökyüzüne bakmakta olanlar, şayet ışık kirliliği olmayan bir bölgedelerse, kayan yıldız adı da verilen göktaşlarına tanık olabilirler. Şu anda beklenen oran, saatte 30 kayan yıldız düzeyinde!

Göktaşları gökyüzünün herhangi bir noktasında belirebilirler. Yine de dikkatinizi belli bir bölgede tutmaya karar verdiyseniz, ufuktan yukarı doğru üçte ikilik bir kısmı tercih edebilirsiniz; tabii orada aşırı bir ışık kirliliği yoksa. Meteorların geliyor gibi göründüğü Orion takımyıldızı, gökyüzünün tepesi çevresinde dönüyor olacak.