Ehliyet almak isteyen adayların, araç sınıflandırmasına göre belirlenen A, B, C, D, E, F ve G sınıfı ehliyet türlerinden hangisi ya da hangilerini almak istediklerini belirledikten sonra ehliyet sınavını geçmeleri ardından direksiyon sınavına girmeleri gerekir. Ehliyet sınavı hazırlık için ehliyet sınav soruları çözülmeli ve sınava hazırlanılmalıdır.

Online olarak gerçekleştirilen ehliyet sınavı içeriği ise ilk yardım, motor, trafik ve çevre bilgisi, trafik adabı gibi konulardan oluşur. Sürekli güncel içerik sunan sitesinden günlük ehliyet denemelerine katılarak kendini test edebilirsiniz.

Ayrıca site içerisinde ehliyet sınavı çıkmış sorular, ehliyet deneme sınavları, trafik işaretleri, araç gösterge işaretleri ve sürücü kursu ders notları da yer almaktadır.

 

Online Ehliyet Sınav Soruları

 

Her yıl binlerce sürücü adayı ehliyet alabilmek için sürücü kurslarına kayıt olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ehliyet sınavlarına girmektedir. Sınavlarda adaylara; ilk yardım soruları, motor, trafik ve çevre bilgisi, trafik adabı derslerinden 50 adet soru sorulur.

Sınavda başarılı olmanın en temel şartları; sürücü kursu derslerine tam katılmak, ardından öğrenilen bilgilerin kalıcı hale getirilmesi ve sınav süresini etkili ve verimli kullanarak ehliyet sorularını doğru cevaplandırmaktır. Bunun gerçekleşebilmesi için farklı soru tarzları ve daha önceki yıllara ait çıkmış soruları çözmeye bağlıdır. Tüm bu şartları sağlayabilmek için internet sitemiz üzerinden ehliyet testlerini çözerek başarıya ulaşmak mümkündür. Online denemelerde sorulan sorular, müfredata uygun ve adayların en çok zorlandığı sorulardır. Bu soruları online çözerek hayal edilen ehliyete sahip olabilirsiniz.

 

Ehliyet Sınav Tarihleri Ne Zaman?

 

Sınava girecek adayların bilmesi gereken konulardan biri de, ehliyet sınavlarının online olarak yapıldığı ve haftanın her günü sınava giriş haklarının olduğudur. 4 kez sınav hakkınız vardır. Dersleri tamamladıktan sonra sürücü kursunuz tarafından sizlere bildirilen e-sınava girerek 70 puan almalısınız. Ehliyet sınav tarihleri ile ilgili detaylar ve güncel tarihler için sitemizi ziyaret ediniz.

 

Direksiyon Sınav Tarihleri Ne Zaman?

 

Ehliyet sınavında başarılı olanları bekleyen ikinci zorlu kısım ise direksiyon sınavıdır. 70 puan alarak başarılı olanlar, 14 saatlik direksiyon eğitimini tamamlamak ve direksiyon sınavını geçmek zorundadır.