Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Diğer Sayfalar
SENDİKA

ÖMK'daki eksiklikler TBMM Milli Eğitim Komisyonu'na iletildi

Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülüyor. Anadolu Eğitim Sendikası, Komisyon'da ÖMK'daki eksiklikleri ve önerilerini dile getirdi.

ÖMK'daki eksiklikler TBMM Milli Eğitim Komisyonu'na iletildi
Paylaş:

AES: ÖMK GÖRÜŞMELERİNDE TALEP VE ÖNERİLERİMİZİ DİLE GETİRDİK

Öğretmenlik Meslek Kanunu an itibarıyla TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşüldü. Anadolu Eğitim Sendikası olarak komisyonda Hukuk ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Fatih Aksoy önerilerimizi ve itirazlarımızı dile getirdi.

Talep ve önerilerimiz şu şekilde;

  • Öğretmen sadece KADROLU olmalıdır.
  • En düşük öğretmen maaşı yoksulluk sınırının üzerinde olmalıdır.
  • Ek Ders ücretleri %100 artırılmalıdır.
  • Görevde yükselme ve göreve başlamalarda sadece yazılı sınav olmalıdır.
  • Öğretmenler sadece eğitim fakültelerinden alınmalıdır.
  • Uzman ve Başöğretmenlik unvanları olmadan kıdemi dolan her öğretmen ilgili tazminatlardan faydalanmalıdır.
  • Verilecek tazminatlar emekliliğe de yansıtılmalıdır.
  • 24 Kasım’da 1 maaş ikramiye verilmelidir.
  • Eğitim-Öğretime hazırlık ödeneği 1 maaş tutarında olmalıdır.
  • 4 yıla 1 yıl olacak şekilde yıpranma payı verilmelidir.
  • İl-İlçe müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve eğitim müfettişleri de uzman ve başöğretmenlik tazminatlarından yararlanmalıdır.
  • Çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde çalışan öğretmenlere teşvik verilmelidir.

Bu haber Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SENDİKA Haberleri