Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Diğer Sayfalar
GÜNCEL EĞİTİM

Okulların En Uzun Süre Kapalı Kaldığı 2. Ülkeyiz

Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun iyi olma halini destekleyecek veri temelli yaklaşımların güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla 'Eğitim İzleme Raporu 2021: Eğitim Ortamları' başlıklı dosyayı yayımladı.

Okulların En Uzun Süre Kapalı Kaldığı 2. Ülkeyiz
Paylaş:

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre: Salgın sürecinde eğitim ortamlarından alınması gereken önlemlere kadar bir dizi konunun gündeme taşındığı dosyada öne çıkan tespit ve öneriler şöyle:

Meksika ve Türkiye

Türkiye, OECD ülkeleri arasında Meksika'dan sonra okulların en uzun süre kapalı kaldığı ikinci ülke oldu. Türkiye'yi Polonya, Kolombiya ve İrlanda izledi. Okulları en uzun süre açık tutan ilk beş ülke sırasıyla ABD, Avustralya, İsveç, İzlanda ve Japonya oldu.

UNESCO verilerine göre 16 Mart 2020-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında hafta sonlarını ve tatil günlerini çıkarınca Türkiye'de okullar salgın nedeniyle 130 gün boyunca kapalıydı. Türk Eğitim Derneği'nin (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM'in hesaplamalarına göre 16 Mart 2020-2 Mart 2021 tarihleri arasında okula gidilmesi gereken gün sayısı 175'ti.

 

Bu haber Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL EĞİTİM Haberleri