Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veliyi ilgilendiren başlıkları Hakan Çelik sordu; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Hafta Sonu’nda yanıtladı. 

Haftalık Ders Günleri Konusundaki İddialar

Günümüzde sosyal medya ve haber kaynaklarında yer alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in okulların haftalık ders günlerini azalttığı yönündeki haberler üzerine Bakan Tekin, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Okulların haftalık ders günlerini azalttığımız yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Bu konuda herhangi bir açıklama veya karar verilmiş değildir. Sosyal medya ve birkaç gazete tarafından yanlış yönlendirildik. Milli Eğitim Bakanı olarak ben böyle bir açıklama yapmadım ve böyle bir karar almadım. Öğrencilerimizin eğitimine verdiğimiz önem son derece yüksektir ve eğitim sistemimizi olumsuz yönde etkileyebilecek herhangi bir değişiklik yapılması için önce ciddi bir çalışma ve değerlendirme yapılması gerekmektedir."

OKULLARIN 4 GÜNE DÜŞÜRÜLECEĞİ İDDİASI

Okulların 4 güne düşürüleceğine yönelik iddialarla ilgili de konuşan Tekin, "Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki ben nerede çıkartıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; 'Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz.' Benim hiç böyle şeyim yok. Duymadım. Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı' Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi."