Geçen yıl Nabi Avcı imzasıyla gönderilen yazıda, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinde, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin 19 Mayıs günü saat 07.00'de başlayacağı ve saat 00.00'da sona ereceği hükmünün yer aldığı ancak Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği ile İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde törenlerin 19 Mayıs günü törenden sonra başlayacağı ve 20 Mayıs akşamı sona ereceğinin belirtildiği anımsatıldı.
 
Yazıda, Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği ve lköğretim Kurumları Yönetmeliklerinin birleştirilmesi çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin dikkate alınması ve böylece okul öncesi, ilkokul ve ortaokulların 20 Mayıs'ta eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam etmesi gerektiği belirtildi.
 
Bu arada, Bakanlık daha önce de illere yazı göndererek,  20 Mayıs'ın 2014 ve 2015'te liseler için de tatil olmayacağını duyurmuştu.

20 MAYIS TATİL Mİ?

Öğrenciler, 19 Mayıs günü stadyum ve organizasyonların düzenleneceği çeşitli alanlarda efor sarfedip bitkin düşecek. Bu nedenle 19 Mayıs gününün ardından tatil beklentisine giren öğrenciler, "20 Mayıs tatil olacak mı?" sorgularına başladılar. Aynı zamanda cuma günününde tatil olması durumunda hafta sonu ile birlikte toplam dört gün tatil yapacak olan öğrenciler bu sorunun cevabını merakla bekliyor.  Fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları 28758 sayılı yönetmeliğine göre, 19 Mayıs günü resmi tatildir. Ancak 20 Mayıs için herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Dolayısıyla bugünün 20 Mayıs'ın ekstra bir karar çıkmadıkça tatil olmadığı söylenebilir.

Bu kapsamda bu yıl da Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın ertesi günü 20 Mayıs'ta ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecek.