Bursa'da 31 sivil toplum örgütünün ve sendikanın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesine karşı bir araya geldiği ÇEDES’e Karşı Güçbirliği (ÇEKAG), kentteki ilk basın açıklamasını Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdi.

Eğitim-İş Bursa Şubesi yönetiminin de destek verdiği basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"* Amacımız gerici bir kuşatma yaratarak, okullarımızı medreseye çevirecek olan ÇEDES uygulanmasının önüne geçmek. Halkımız bilinçlendirmek.

* Biatı temel düstur edinmiş, eleştirmeyen, sorgulamayan, düşünmeyen, dindar ve kindar bir nesil yaratmaya çalışıyorlar.

* Bu yüzden de eğitimi, bu amaçlarına ulaşmak için en etkili ve işlevsel bir alan olarak görmektedirler.

* Bilimi temel alması gereken okullarımızı dinselleştiriyor

* Yetersiz okul ve yurt sorunundan dolayı çocuklarımızı onların okul ve yurtlarına mahkûm ettiriliyor ve onların kucağına doğru itiliyor

* Öğretmenlerimizin yerini, o nitelikleri bile tartışmalı, imam, vaiz, müezzin gibi din adamları alması isteniyor. Okulda dersi öğretmen verir!

* Cumhuriyet devrimimizin bize miras bıraktığı, aydınlanmacı, ilerici, çağdaş-uygar değerlerin etrafında, laikliği insanlığın en kıymetli birikimlerimden kabul eden, cinsiyet eşitliğini toplumsal yaşamın vazgeçilmezi olarak gören ve ÇEDES’e karşı kentimizde en geniş cepheyi oluşturarak, sokak sokak, mahalle mahalle ,okul okul, birleşik ve onurlu bir mücadele verecek olan bizler, buradan tüm kamuoyuna haykırıyoruz"

BURSA ÇEDES’E KARŞI GÜÇBİRLİĞİ (ÇEKAG)