Manisa Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde A.Ç.Ç isimli birinci sınıf öğrencisi  internet üzerinden cep telefonuyla oynadığı bir strateji oyunundaki mesaj bölümüne, linke tıkladı. Tıklanan linkte, terör örgütü DEAŞ'a ait olduğu ifade edilen şiddet içerikli bir video açıldı.

DEAŞ videosunu arkadaşlarıyla izleten öğrencinin öğretmeni, elinden telefonu alarak, rehberlik servisine götürdü. Burada rehber öğretmeni tarafından konuyla ilgili bilgi alındıktan sonra durum, öğrencinin ailesine bildirildi. Aile, çocuğunu alarak okuldan ayrıldı.

Çocuğun ailesi çocuklarının rehberlik odasında kötü muameleye maruz kaldığını iddia etti ve Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu.

"Milli Eğitim Müdürü Dikici’den ‘kötü muamele’ açıklaması",

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici tarafından iddialarla ilgili yapılan açıklamada, “Yunusemre ilçemizde bulunan Cumhuriyet Anadolu lisesiyle ilgili, basına “öğrenciye kötü muamele” iddiasıyla yansıyan haberler üzerine gerekli incelemeler yapılmış ve durumun “Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” çerçevesinde yaşanan bir olay olduğu anlaşılmıştır.

Konuyla ilgili Valiliğimizce inceleme, araştırma ve gerekiyorsa soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.