Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, twitter üzerinden yüz yüze eğitimle ilgili geçen hafta yaptığı açıklamada ‘Yerinde karar’ uygulamasıyla devam eden yüz yüze eğitime katılım ortalaması yüzde 80'i bulduğunu söylemişti.

Ancak son haftalarda vaka sayısının katlanarak artması, okullarda öğretmenlerin testlerinin pozitif çıkması, bazı illerde yüz yüze eğitime ara verilmesi, aileleri tedirgin ettiği için pek çoğu bu hafta çocuklarını okullara göndermedi.

Eğitim sendikaları yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanmasının son derece önemli olduğunu yüksek sesle dile getirdi. Ancak yetkililer yüzde 10'unun aşılandığını söylemekle yetindi. Aşılama sürecinin hangi aşamada olduğu ilgili net bir bilgi verilmedi.

Eğitim camiası, aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep ediyor.

Öğretmenler derslerin aksamaması ve sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimin devam etmesi için Bakanlığın illere bırakmadan merkezi bir karar alarak aksaklıkları gidermeye yönelik adım atmasını bekliyorlar.

guncelegitim.com / ÖZEL HABER