Okul Servisleriyle ilgili üst üste yaşanan skandalların ardından, Milli Eğitim, Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığının ortak hazırladığı yönetmeliğin taslağı, ana hatlarıyla belli oldu Buna göre okul servislerine araç takip ve kamera sistemi kurulması zorunlu hale geliyor. Servisler her an iç ve dış kamera ile izlenecek.  Her koltukta oturmaya duyarlı sensörler olacak.

Servis araçlarında görevlendirilen çalışanların yanı sıra servis firmalarının sahipleri de güvenlik soruşturmasından geçecek. Okul servislerinin taşıma faaliyetleri her eğitim ve öğretim yılında her iki dönem başlangıcında da valilik ve kaymakamlık tarafından oluşturulacak denetim komisyonu tarafından denetlenecek.

Bakan: "Bir iki redaksiyonu yaptıktan sonra başbakan ve cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra kamuoyu ile paylaşacağız."

Ancak, "Sorunun ana kaynağı okul aile birliklerinin sözleşme yapma yetkisi" diyen meslek odalarına göre, yeni yönetmelik bu haliyle problemi çözemez.

"Hala sorunun özüne inemiyoruz sorunun üstünde geziyoruz. Sorunun asıl kaynaklandığı nokta okul aile birliklerinin sözleşme yapma yetkisi olması. Okul aile birlikleri bu yetkilerini kullanmaya devam ettikleri sürece bu sıkıntılar devam edecek. Okul aile birlikleri en çok para verene bu servis işini veriyorlar bazı okul yönetimleri buradan rant elde ediyorlar. Kesinlikle sorunu çözmeyecek sorunu daha da katlayacak."

İstanbul Özel Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Yöneticisi Günhan Sınar, çözüm için "Servislerin kiralanması yetkisi okullarda değil, Ulaştırma Bakanlığı, belediyeler ve esnaf odalarında olmalı" diyor.

"Bizim teklifimiz şu milli eğitim camiamız göz bebeğimiz olan çocukların eğitim öğretimiyle ilgilenen bir camia bizim esnafımızın eğitim işi ile ilgilensin ama kiralama işini ulaştırma bakanlığıyla esnaf odalarıyla biz yapalım. Meslek odaları ve belediyeler otursun bu kiralama işini birlikte çözsünler ama milli eğitim camiamız lütfen bu işlerin dışında kalsın diyoruz."

Kanalb.com.tr