Aşağıda, toplantıdan sızan veya paylaşılan notların özetini bulacaksın. Bu bilgiler, güvenilir eğitim sitelerinden derlendi ve doğrudan toplantı tutanakları olmayıp, katılımcılardan alınan bilgilere dayanıyor.
Toplantı Notlarından Öne Çıkan Detaylar:
* Okul öncesi eğitim kurumlarına sınıf öğretmenleri görevlendirilebilecek: Sınıf öğretmenleri, anaokulları gibi okul öncesi kurumlara yönetici olarak atanabilecek. Bu, branşlar arası esneklik sağlamak amacıyla alınmış bir karar olarak belirtiliyor.
* Norm fazlası ve süresi dolan yöneticilerin tespiti: Bu süreç, toplantı günü itibarıyla (4 Şubat 2026) başlatılacak. İl milli eğitim müdürlükleri, norm fazlası yöneticileri ve görev süresi bitenleri belirlemeye başlayacak.
* Akademi eğitimine başvuru hakkı: Görev süresi dolanlar, norm fazlası olanlar ve süresi dolmadığı halde halen yönetici konumunda olanlar, Milli Eğitim Akademisi eğitimlerine başvurabilecek.
* Mevcut yöneticilerin süre hesabı: Halen yönetici olanların görev süreleri, eski yönetmeliğe göre hesaplanacak.
Norm fazlası yöneticilerin geleceği: Norm fazlası olan yöneticiler, başka bir kuruma yönetici olarak görevlendirilmezse öğretmenliğe döndürülecek.
* Özel durumlar (çift okul müdürlüğü): Aynı anda iki okulun (örneğin ilkokul ve ortaokul) müdürlüğünü yapanlarda, öğrenci sayısındaki değişim nedeniyle norm düşmesi durumunda norm fazlası olarak değerlendirilmeyecek.
Bu notlar, toplantının odak noktasını yönetici atamalarındaki güncellemeler ve norm yönetimi olarak gösteriyor. Ancak okul öncesi öğretmenleri cephesinde, sınıf öğretmenlerinin anaokullarına yönetici olabilmesi bazı tartışmalara yol açmış; örneğin okul öncesi öğretmenlerinin ilkokul/ortaokula geçiş yapamaması "tek yönlü" bir uygulama olarak eleştiriliyor.
Bakanlığın sitesinde doğrudan bu toplantıya ait tutanak yayınlanmadı ancak ilgili yönetmelik güncellemeleri ve genel duyurular takip edilebilir.
