Millî Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğinde gerçekleştirilen "Gelişim ve Öğrenmenin Değerlendirmesi Üzerine Öğretmen Eğitimi" projesi kapsamında yaklaşık 190 bin öğretmene ulaşıldı. "Her çocuğu fark etmek" temasıyla yapılan eğitimler, Öğretmen Bilişim Ağı ÖBA üzerinden tüm okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin erişimine açıldı.

Öğretmenlerle öğrencilerin gelişim ve öğrenmelerini değerlendirme uygulamalarına yönelik bilgi ve beceri gelişimlerine katkı sunmak amacıyla, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliğinde hayata geçen "Gelişim ve Öğrenmenin Değerlendirilmesi Üzerine Öğretmen Eğitimi" projesinde yaklaşık 190 bin öğretmene ulaşıldı. Projeyle, 2 bin 30 sınıf ve okul öncesi öğretmenine eğitici eğitimi verildi, ardından geliştirilen eğitim içerikleri ile toplam 139 bin sınıf ve 46 bin okul öncesi öğretmenine yönelik eğitimler gerçekleştirildi.

 

Öğrencilerin Sistematik Değerlendirilmesi Hedefleniyor

Proje kapsamında öğretmenlerin, öğrencilerini sistematik olarak değerlendirebilmesi, öğrenme için değerlendirmeyi derslerinin doğal bir parçası yaparak öğretme öğrenme ortamını ve öğretim yaklaşımını nasıl düzenleyeceğine karar verebilmesi gibi becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Çalışmayla ayrıca öğretmenlerin sistematik gözlem yapabilme, bilgi toplama yöntemlerini kullanabilme, gözlem verisi kaydedebilme, kaydedilen veriyi analiz edebilme ve sentezleyebilme yaklaşımları destekleniyor.

 

Alan Uzmanlarının Katılımıyla İçerikler Geliştirildi

Gelinen aşamada tüm okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin bu eğitimlerden faydalanabilmesi için eğitim süreci devam ediyor. Bu çerçevede, ilgili alan uzmanlarının katılımıyla içerikler geliştirildi. Söz konusu içeriklerle "Okul Öncesi Eğitimde Gelişim ve Öğrenmenin Değerlendirilmesi Öğretmen Kılavuzu" ile "İlkokulda Gelişim Öğrenmenin ve Değerlendirilmesi Öğretmen Kılavuzu" hazırlandı.

Eğitimler, Öğretmen Bilişim Ağı ÖBA üzerinden tüm okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin erişimine açıldı.