Veliler adına Gülbahar Tahmilci, Eğitim Sen yöneticileri, Sağlık Eğitimcileri Sendikaları adına Bilal Kılıç, Yeni Kuşak Köy Enstütüleri adına İsmail Önal, 2/B sınıfı öğretmeni Cuma Toygar, 2/B sınıfı velileri, Avukat Ahu Tahmilci, Yüksel Gemici; okul müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eğitimciler, Manisa Adliyesi önünde basın açıklamasında bulundu. Veliler adına konuşan Gülbahar Tahmilci, "İlimizin en eski okullarından olan Murat Germen İlkokulu’nda geçtiğimiz hafta okul müdürü Abdullah Mesut Aslan, Cuma Toygar öğretmenin sınıfını durdurarak okula almamıştır.
 
Cuma öğretmen neden diye sorduğunda ise, ‘Sen sınıfının arkasında duruyorsun, önünde duracaksın’ demiştir. Cuma öğretmen kendisine uygun bir dille benim sınıfımın arkasında durmam daha iyi kontrol sağlamaz mı demiştir. Bunun üzerine müdür bey hala ‘Öne geçeceksiniz’ diye ısrar etmiştir. Oysa ki 2-B sınıfının dersi İngilizce’dir. İngilizce öğretmeni sınıfında öğrencilerini beklemektedir. Okul müdürünü dersin İngilizce olduğu konusunda uyarmalarına rağmen, okul müdürü 40 dakika boyunca öğrencileri derse almayarak suç işlemiştir. Bugün burada öğrencilerimiz adına müdürün yetkilerini aşan davranışını kınıyoruz. Ayrıca ikinci bir yanlışı yapmıştır okul müdürü. Bir resmi tatil gününde telafi eğitimi için yazı çıkarmıştır. Resmi tatil gününde eğitim yapılamaz. Ayrıca bizim yönetmeliklerimize göre telafi eğitimi ancak olağanüstü haller ve doğal afetler sonrasında yapılabilir. Müdür bey yetkilerini aşmış  ve kötüye kullanmıştır.
 
Bir öğretmeni öğrencilerinin önünde küçük düşürmüştür. Bu ülkenin en kıymetlileri olan öğrencilerimizin eğitim hakkını engellemiştir. Kendisini kınıyor ve burada suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel "Burada hak arayan velilerimizi, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi duyarlılığı için kutluyorum. Ancak bu şekilde demokrasi ve adalet sağlanabilir" dedi.

Öğrenci Velisi Erkan Erdemir da "Okul saatinde çocuğumuzu okula bıraktıktan sonra işlerimize döndük. Sonra bir haber aldık okul müdürü öğretmeni ve öğrencileri sınıfa almıyor diye. Neden almıyorsunuz diye sorduğumuzda ise okul bahçesine dahi bizi sokmadı, görüşmek istedik 35 dakika bizi dışarıda bekletti. Kendisine suç işlediğini, çocuklarımızın eğitim hakkını engelleyemeyeceğini söylediğimizde kendisi kafasıyla öğretmeni işaret etmiştir. Ben de kendisine öğretmenle bir sorunu varsa bunu yazılı yollarla halletmesi gerektiğini söyledim. 7 yaşında 38 yaşında çocuğu eğitimden mahrum edemezsiniz dediğimizde sadece kafasını salladı ve okuldan ayrıldı. Hiç kimse çocuklarımızın eğitim hakkını engelleyemez, eğitim haktır" şeklinde konuştu.
 
Manisahaberleri.com