Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda 4 yıl veya 8 yıl görev süresini tamamlayan mevcut okul yöneticileri müdür ve müdür yardımcıları 16 Mart 2026 – 17 Nisan 2026 tarihleri arasında kapsamlı bir eğitim programına katılacaklar. Bu yaklaşık 1 aylık bir dönem; Milli Eğitim Akademisi'nde yapılacak.
MEB'in Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği kapsamında uzun süredir var olan 4 yıl (yeniden değerlendirme) ve 8 yıl (aynı kurumda üst sınır) kuralları üzerine oturuyor. 2026'da bu yöneticiler için Milli Eğitim Akademisi eğitimi eklenmiş ve yoğunlaştırılmış.
Görev süresi dolan yöneticiler için yeniden görevlendirme öncesi veya sürecinde zorunlu hale getirilmiş. MEB, tüm okul yöneticilerini akademi eğitimiyle standartlaştırmayı ve kaliteyi artırmayı hedefliyor.
