WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımına dair değişiklikler geçtiğimiz günlerde kullanıcıların karşısına bir onay penceresi olarak çıkmaya başladı.

WhatsApp özellikle Facebook ile veri senkronizasyonunun nasıl yaptığını açıklayan yeni bir kullanıcı sözleşmesini kullanıcılarına sundu. Söz konusu şartları kabul etmek için 8 Şubat 2021'e kadar süre tanıdı.

Facebook gibi kötü bir sicile sahip bir firmanın Whatsapp verilerimizi istemesi insanları ciddi anlamda tedirgin etmiş durumda.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi 20 Temmuz 2020 tarihinde yabancı menşeli iletişim uygulamalarının yasaklandığı iddialarına ilişkin basın açıklaması yaparak; Yasağın güvenlik nedeniyle yalnızca kamu kurumları için resmi bilgi ve belge paylaşımlarında geçerli olduğunu kişisel kullanıma yönelik bir kısıtlama bulunmadığı açıklamıştı.

Bu durumda resmi bilgi ve belge paylaşımlarında kullanılması yasaklanan Whatsapp'ın devlet kurumlarının yazışmalarda kullanmaması doğru olacaktır. Grupların devam etmesi durumunda sorumluluk okul yönetimlerinde olacaktır.