İçinde bulunduğumuz haziran ayı okullarımız açısından son derece önem arz etmektedir. Okulların kapatılmasına yaklaşık olarak üç hafta gibi bir süre kalmış olup, bu sürede okullarımızın dönem sonu işlemleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Okullarımızın dönem sonu işlemlerinin tamamını internet üzerinden hizmet verilen E-Okul modülü vasıtasıyla yapıldığı dikkate alındığında okulların ADSL hizmetinin kesilmesiyle Öğretmenlerin not girişleri, karne ve diploma verilmesi gibi iş ve işlemler de kesintiye uğrayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 19/04/2011 tarih ve 2254 sayılı yazısında; Türk Telekomünikasyon A.Şirketine 6. 146.000 TL Borcu bulunan okul ve kurumların bulunduğu belirtilerek “Buna göre, Türk Telekomünikasyon A.Ş.’den alınan hizmet bedellerinin bir an önce ödenebilmesi ve alınan hizmetlerle ilgili sorun yaşanmaması bakımından, bütçelerinin 03.5-Hizmet alımları kalemlerinde haberleşme giderleri için ayrılan ödeneklerden mevcut kullanılabilir durumda bulunanların gönderilmesi, bloke durumlarda bulunan ödeneklere ilişkin revize talebinde bulunulması, 03-Mal ve Hizmet Alım Giderleri kalemlerinde kullanılmayacak ödenek kalemleri olması halinde bunların kaynak gösterilmek suretiyle ödenek aktarması talebinde bulunulması ile mevcut tüm imkanların kullanılması sonucunda halen borç kalması halinde borç tutarlarının belirlenerek başkanlığımızdan ödenek talebinde bulunulması gerekmektedir.” diyerek geçmiş telefon borçlarının ödenmesi konusuna açıklık getirmiştir.

Bu kapsamda, içinde bulunduğumuz dönemde ki okullarımızın iş yoğunluğu dikkate alınarak zaman kaybetmeksizin, okullarımızın telefon ve ADSL hizmetlerinin kesintiye uğramaması için gereken çalışmaların acilen yapılması gerekmektedir.

Ahmet Kandemir, Memurlar.net