Öğretmenler olarak dayanışma içinde Kariyer Basamakları sınavının kaldırılması için kamuouyu oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavını twetter gündemine taşıdık. Haklı talebimiz Twetter gündeminde de yerini koruyor.

Öğretmenler olarak başlattığımız Twetter etkinliğimizi ilk olarak  #kariyersınavlaolmaz etiketiyle başlattık ve twetter gündemine girdik.

İkinci olarak  #sınaviptal  etiketiyle devam ettik ve  ilk gün #sınav iptal etiketiyle gündemde 1.sırada yerimizi aldık ve 208 Bin tweet sayısına ulaştık. Aynı etiketle 3 gün boyunca gündemde kaldık.

Üçücü olarak da  #mebsınaviptal etiketiyle de yine kariyer sınav şartının kaldırılması talebimiz tvetter gündemine oturdu.
Tweetter etkinliklerimize Genel Merkez Yöneticileri ve teşkilatları ile birlikte destek veren sendikalarımıza da sonsuz teşekkürler ediyoruz. Öğretmenler ve destek veren sendikalarımızla birlikte  büyük bir dayanışma örneği yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz ve kariyer basamakları sınav şartının kaldırılması için dayanışmamızı sürdüreceğiz.

Öğretmenlik mesleğinin ekonomik-sosyal ve özlük haklarının, daha da değerlisi öğretmenlik mesleğinin itibarının korunmasından yana taraf olanlarla dayanışma içindeyiz.

Büyük bir aile olarak Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nde  gerekli  düzenleme yapılması için gündemimizde koruyacağız.
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliğinde yer alan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlikte sınav şartının kaldırılmasını, mesleki tecrübe dikkate alınıp, kıdem esasına dayalı olarak kariyer tazminatlarının öğretmen maaşlarına yansıtılmasını ve kariyere bağlı özlük haklarının emeklilikte de korunmasını sağlayan düzenlemeyi MEB’den bekliyoruz.

Kadriye Demirel
Eğitimci Yazar