24 Kasım Öğretmenler Gününde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 81 ilin temsilcisi öğretmenleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere kariyer basamakları sınavına ilişkin bir müjde verdi. 

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçlarına ilişkin bilgileri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Eğitime ilişkin her reformu, her kararı, uzun istişareler neticesinde, artısını-eksisini iyi hesap ederek tasarladık ve uyguladık. Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayali olan "Öğretmenlik Meslek Kanunu" da, işte bu yaklaşımın bir hasılası olarak ortaya çıkardık. Bu kanunla amacımız; sizler için mesleki gelişiminize katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken, mali ve sosyal haklarınızı da iyileştirmekti. Kanun yürürlüğe girer girmez, daha önüne arkasına, getirdiği kazanımlara bakmadan, birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan veya yanlış bilgilerle, devletimizle öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştılar. Boykot çağrıları yaparak, kanunun getirdiği haklardan öğretmenlerimizin faydalanmasına mani olmak istediler. Ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sunduğu tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz, siyaset simsarlarına da gereken cevabı vermişlerdir."

Şartları taşıyan öğretmenlerin yüzde 95'inin kariyer sistemine başvurduğunu ifade eden Erdoğan, başvuru yapan öğretmenlerin yüzde 99'unun ise eğitimlerini tamamlayarak sınava girdiğini duyurdu. 

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınav Sonuçları Açıklandı: