İstanbul milletvekili Binnaz TOPRAK tarafından hazırlanarak Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI' nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunulan önergede şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim-iş'in “Öğretmenliğe İlişkin Öğretmen Görüşleri” adlı araştırması öğretmenlerin ne kadar zor durumda olduğunu göstermiştir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin %68.77'sinin bankalara, yüzde 32.68'inin şahıslara borçlu olduğu, %25.77'sinin de ekonomik sıkıntılar nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu... vb. sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bunun yanı sıra, Türkiye' de 58.478 ücretli öğretmen kadro beklemektedir. Eğitim'de kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan “ALO 147” hattı ile iletilen şikayetlerin herhangi bir belge dayandırılmadan öğretmenler hakkında soruşturmaya dönüşmesi öğretmenlerin psikolojilerini etkilemektedir. Öğretmenlerin şikayet ettiği başka bir konu da emeklilikte maaşlarının yarı yarıya düşmesidir..

Bu bağlamda:
1. Borç batağında olan öğretmenlerin ekonomik durumunun düzeltilmesi için Bakanlığın bir çalışması var mıdır?
2. Ücretli öğretmenler kadroya alınmayı beklemektedir. Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenler taşeron işçi muamelesi görürken eğitim kalitesini yükseltmek adına eğitime yapılan teknolojik yatırımlar anlam ifade etmekte midir? Eğitim kalitesinin yükselmesinde teknolojik yatırımın ve öğretmenlerin önemi üzerine Bakanlık herhangi bir araştırma yapmış mıdır, yapmışsa sonuçları nelerdir?
3. “ALO 147” hattına gelen şikayetler sonrasında nasıl bir süreç takip edilmektedir? Şikayetlerde herhangi bir belge ve tanıklık istenmekte midir?
4. Öğretmenlerin emekli maaşı ile ilgili Bakanlığın herhangi bir çalışması var mıdır? Örneğin, ek göstergelerinin yükseltilmesi için çalışma yapılmakta mıdır?”
memurunyeri.com