Eğitim-iş: 100 puanın altındaki performans notuna itiraz edin!

Eğitim-iş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer  Lütfi Değirmenci, öğretmenlerin kişisel MEBBİS ekranlarından kendileriyle ilgili değerlendirmeyi takip etmelerini, 100 tam puan altında yapılan değerlendirmeye itiraz için bir dilekçe ile okul idaresine başvurmalarını istedi.

Prof. Dr. Ömer  Lütfi Değirmenci,  “Perfornmans  değerlendirmenin 17.04.2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nin 54. maddesi ile uygulamaya konulduğunu, yönetmeliğin 54.maddesinde  “öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda, görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü tarafından değerlendirmesi yapılır.” dendiğini,  “Performans Değerlendirme” kavramının ise değerlendirmenin yapılacağı kriterlerin bulunduğu ek-3 formunun başlığında yer aldığını söyledi.
 
Eğitim-iş’in yönetmeliğin bir çok maddesiyle birlikte  54.maddenin de yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay 16. dairesinde dava açtığını belirten Değirmenci, çalışan öğretmenlerin 50 ölçüt üzerinden performans değerlendirmesine tabi tutulduğunu söyleyerek “Öğretmenler geçen öğretim yılı sonunda bakan Avcı’nın gösterdiği ‘rotasyon’ sopası ile yaz tatiline girmişlerdi. Bu yaz tatili de performans sopası ile başlıyor. Öğretmenler hizaya sokularak kölelik düzenine alıştırılmaya çalışılıyor.