Nasır yaptığı açıklamada, hukuk sisteminde öğretmenlerin nöbet görevlerini düzenleyen ortak yasal bir düzenleme olmadığını kaydetti. Sonradan ihtiyaç duyuldukça getirilen geçici ve yüzeysel düzenlemeler ve yönetmeliklerle meselenin geçiştirildiğini öne süren Nasır, "Gelinen noktada mevcut düzenlemeler hukukun genel ilkelerine ve üst normlara aykırı olması yanında ihtiyaca cevap vermemekte ve haksızlıklara sebep olmaktadır." dedi.

Nöbet hizmetinin ortak-yasal bir zemine dayandırılması ve uygulamadaki farklılıklara son verilmesi gerektiğini anlatan Nasır, "Bu sayede öğretmenlerimiz anaokulundan liseye kadar her türden eğitim kademesinde sadece bir uygulamayı esas alarak nöbet hizmeti verecek ve yöneticilerin kişisel inisiyatif kullanmalarından kaynaklı farklı uygulamalar sona erecektir." diye konuştu.

Diğer meslek gruplarında nöbet hizmetinin fazla çalışma olarak kabul görüldüğünü anlatan Nasır, bunun için ek bir ücret ödemesi yapıldığını hatırlattı. Öğretmenlere nöbet hizmetleri için herhangi bir ücret ödemesinin yapılmamasının Anayasa’nın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan Nasır şöyle devam etti: "Nöbet hizmeti angarya olmaktan çıkarılıp ek ders olarak kabul edilmeli ve ücreti ödenmelidir. Öğretmenlerin ders saatlerinin dışına taşan nöbet hizmetleri öğretmenler için ayrı bir yük ve beraberinde külfet getirmektedir. Öğretmenlere nöbet tutmaları karşılığında günlük 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir. Öğretmenlerin nöbet görevi, kanunî dayanağı oluşturulduktan sonra tüm okul türlerini kapsayacak biçimde ortak olarak düzenlenmelidir. Öğretmenler nöbet görevlerinde meslekî ve eğitsel rehberlik yapmalı, okul güvenliği gibi angarya işlerden sorumlu olmamalıdırlar. Okulların genel güvenliği istihdam edilecek güvenlik personeli ile sağlanmalıdır.”