18 Haziran sonrası cevap bekleyen sorular ve çözüm bekleyen sorunlar:

1. Yönetmelikte “Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinlidirler” denmektedir. Yapılan son değişlikle bu süre “telafi eğitim” nedeniyle kısaltılabiliyor. Ancak 18 Haziran- 2 Temmuz arası yapılacak eğitim telafi eğitimi değildir. Öyleyse öğretmenlerin yaz tatili neden kısaltılmıştır?

2. Öğretmenlerin haziran ayında yapması gereken yıl sonu mesleki çalışmaları hangi yasal düzenlemeye dayanılarak kaldırılmıştır? Eğitim sendikalarının ve diğer eğitim paydaşlarının görüşü alınmadan verilen bu kararın amacı nedir?

3. 18 Haziran’dan sonra İŞKUR, TYP vb. usullerle görevlendirilen geçici personellerin görev süresi doluyor. Yani okullardaki temizlik ve güvenlik personelinin büyük kısmının görev süresi dolacak. Temizlik işleri aksayacağı gibi güvenlik açığı da oluşacak. Okul yöneticileri ise bu konuda çaresiz. MEB temizlik, sağlık ve güvenlik için hangi önlemleri almıştır?

4. Öğretmenler 2 Temmuz tarihine kadar okullarda eğitime devam edecek. 18 Haziran’da İnternetten ya da okulda farketmez, karnelerin verilmesinden sonra tatil havası oluşacak devamsızlık artacak, öğrenci derse gelmezse öğretmenin ek dersi kesilecek midir?

5. Öğretmenler konuları bitirdi ve okul idareleri de ders kitaplarını topluyor. Bu durumda derslerde 2 Temmuz’a kadar hangi konular işlenecektir?

6. 18 Haziran'a kadar öğretmenlerin 2. dönem e-Okul üzerinden verdikleri proje, performans ve sınav notları ne olacak?

7. İkinci döneminin son iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları, alınan kararla 21 Haziran – 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmenler sorumluluk sınavlarının olduğu günlerde okula gelecek, diğer günler eğitim olacak mı? Ders yapılacak mı? Ders olmazsa öğretmenlerin ek ders ücretleri kesilecek mi?

8. Bakan Selçuk'un açıklamasına göre karneler basılı olarak 2 Temmuz'dan sonra okullardan alınabilecek. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ''2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Faaliyetleri'' konulu yazıda 18 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren karneler e-Okul üzerinden görülebilecek. Aynı paragrafta karne, teşekkür ve takdir belgeleri okul müdürlüklerince talep eden velilerimize basılı olarak verilebilecektir denmektedir. Basılı karneler için hangi tarih baz alınacak?

Guncelegitim.com / ÖZEL HABER