GUNCELEGITIM.COM - Bundan sonra KBS Ek Ders Modülü, Merkezi Sınav Ücreti ödemesi sistemine bligi girişleri yapılarak sınav görevi ücreti hesaplanacak.
 
Bu ödemenin hesaplanabilmesi için, Bilgi Girişi sayfasının üst tarafında bulunan "Ek Ders Dışı Ödemeler" butonuna tıklandıktan sonra açılan Merkezi Sınav Ödemesi" formunda bulunan kısıma personelin TC Kimlik No, Ad-Soyad seçilip, kaydedilmesi gerekiyordu..Ancak yarılyıl tatili araya giridiği için bilgi girişi gecikmiştir.
 
MEB tarafından yapılan merkezi sınavlarda görevli öğretmenlere, 2006/11350 sayılı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar üzerinden değil 2012/2723 sayılı Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar üzerinden yapılacak ödemeler ilgili birimlerce KBS sistemine öğretmenlerin hangi gün hangi oturumda görev aldıkları okullardan toplanmaya başlandı. Gözetmen, başkan, yedek şeklinde detaylı bilgiler de tablo halinde okullardan istendi. Buna göre öğretmenlere ne kadar ücret yatırılacağı hesaplanıyor. Ödemlerin 10 gün içinde hesaplara geçmesi bekleniyor.