İkinci il içi ve il dışı yer değiştirme başvuruları 08-12 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacak; atamalar 14 Eylül 2017 tarihinde yapılacak ve ikinci il içi/il dışı ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri ise 15 -20 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Duyuru İçin Tıklayınız

Valiliklere Gönderilen Üst Yazı İçin Tıklayınız

İkinci il içi ve il dışı atamada Milli Eğitim Bakanlığı 30 Eylül 2017 tarihini baz aldı. İl içi/İl dışı atama duyurusunda; Öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. ifadesine yer verildi.

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERE İL İÇİ HAKKI

Eylül ikinci il içi atama başvurusunda okullarında norm fazlası olan öğretmenler de başvuru yapabilecekler. İhtiyaç ve norm fazlası olan öğretmenler il içi atama başvurusu yaparken 3 yıllık süre şartı aranmayacak. Askerde olan, ücretsiz doğum izninde olan öğretmenler izinlerinin bitiş tarihi olarak en geç 30 Eylül 2017 olarak beyan ederlerse ikinci il dışı ve il içi atama başvurusu yapabilecekler.

HİZMET PUANI HESAPLAMASINDA 12 EYLÜL BAZ ALINACAK

İkinci il dışı atama ve il içi atama başvurusunda hizmet süresi olarak 30 Eylül 2017 tarihi baz alınırken hizmet puanı için ise başvuruların son günü olan 12 Eylül 2017 tarihi baz alınacak. 8 Eylül 2017 tarihinde başlayacak olan Eylül 2017 ikinci il içi ve il dışı atama başvuruları 12 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.

 


İlgili resmi yazı

2017 Eylül öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri de dikkate alınarak ekte gönderilen duyuru çerçevesinde yapılacaktır. Yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi bakımından başvuru ve atamalarına etki edecek MEBBİS kayıtlarındaki bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

Bu işlemlerin başvuru süresi içerisinde tamamlanması ve başvurularda herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederim.