Ömer Baydemir, sendikal hakların kullanılmasını engelleme, görevi kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret etmekle suçlandı.

‘EN BÜYÜK KAPİTALİST SOLCULAR!’

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Turan, “Baydemir’in yaptığı paylaşımlar sendikal hakların kullanımına yönelik saldırı niteliğindedir. Biz hem Eğitim-İş olarak, hem de bireysel olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduk. Öğretmenlerin haklarına yönelik saldırılarda bulunan Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü ne yazık ki hâlâ görevine devam etmektedir. Bu hakaret ve suçlamaları öğretmenlere yakıştıran Baydemir ile ilgili gereğinin yapılması talebini bir kez daha vurguluyoruz” diye konuştu.

NE YAZMIŞTI?

Baydemir, 4 Mart 2015 tarihinde sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı: “Kendini kapitalizm düşmanı gösteren; ama en büyük kapitalist ve materyalist güruhu solculardır. İki haftadır 50 TL ücret alacağız diye nöbet tutmayan bu Marksistlerdir.
Bunlar materyalist ve para sevdalılarıdır. Hak ve adalet söylemleri yalandır. Çünkü nöbet eylemi yaparak milyonlarca öğrencinin eğitim haklarını gasp etmektedirler.”
 
Özlem Haktanırlar / İzmir