Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı Nisan ayı ara tatili ile birleşince 9 günlük tatil başladı. 

Bu yıl Mesleki Seminer Çalışmalarının Ramazan Bayramına denk gelmesi nedeniyle öğretmenler haftanın 1,5 günü idari izinli sayılcak kalan 3,5 günde Ramazan Bayramı tatili yapacaklar. 

Nisan Dönemi Mesleki Seminer Çalışmalarının 1. dönem olduğu gibi çevrimiçi yapılması ve ÖBA üzerinden video izlenerek tamamlanacağını tahmin ediliyordu. Çünkü Mesleki Çalışmaların yüz yüze yapılması mümkün görünmüyordu.

Milli Eğitim Bakanlığından seminerlerin online olacağına dair yazı bekleniyordu ancak beklenen yazı gelmedi. Öğretmenlerin ara tatil seminerleri bayram haftasına denk geldiği için ve son resmi çalışma günü olan 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar seminer yazısı gelmediği için öğretmenler ek ders ücreti alamayacak.

Bakanlık tarafından konuyla ilgili bir yazı gönderilmediği için öğretmenler seminer videoları izleyemeyecek. 8-12 Nisan Haftası mesleki seminer çalışmalarını tamamlamış olmadıklarından dolayı ek ders ücreti alamayacaklar.

Guncelegitim.com