24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenleyen Eğitim-Sen üyeleri, öğretmen kimliklerini bakanlığın bahçesine attı.  
Kızılay Milli Müdafaa Caddesi’nde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, ‘Öğretmenler, itibarsızlaştırmaya, 4+4+4 sürgünlerine ve ücret kayıplarına karşı, mesleğine ve onuruna sahip çıkıyor’ pankartı açtı. Kortej oluşturan grup üyeleri, buradan MEB’e yürüdü. Yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar atan göstericiler, Atatürk Bulvarı’nın bir şeridini de trafiğe kapattı.
 
MEB’in bahçesinde toplanan grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Dengiz Sönmez yaptı. Sönmez, seslerinin duyulması ve taleplerinin dikkate alınması için alanlara indiklerini belirtti. Sönmez, öğretmenlerin yılda sadece bir kez hatırlanmaması gerektiğini kaydetti. Sönmez, “Öğretmenlik mesleği açısından uluslar arası anlamda kutlanan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olmasına karşın, 12 Eylül sonrasında ilan edilen ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ bugüne kadar öğretmenlerin en temel sorunlarının bile gündeme gelmediği ‘resmi bir gün’ olarak görülmüştür.” dedi.
 
Yapılan açıklamanın ardından eyleme katılan öğretmenler kimliklerini bakanlığın bahçesine attı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem, grubun kısa süreli oturma eylemi yapmasının ardından olaysız bir şekilde son buldu.

İzmir'de Bugün saat 12.30 sıralarında, Konak'taki YKM Binası önünde toplanan Eğitim- Sen üyesi yaklaşık 300 öğretmen, 'Öğretmen düşmanı Bakan istifa', 'Karanlıkları aydınlatacağız', 'Öğretmene sahip çık' sloganları atarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü.


Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bina önünde açıklama yapan Eğitim- Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Duran Sınacı, "Eğitim- Sen için 24 Kasım'ı kabul etmek demek, 12 Eylül rejimini, uygulamalarını ve düşüncesini benimsemek, o zihniyeti onaylamak anlamına gelmektedir. Öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz. Dün bizlere hakaret edenlerin bugün çıkıp kutlama mesajları vermesi resmen iki yüzlülüktür. AKP hükümetinin halen çalışan ve atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorunları, taleplerini görmezden gelmesi kabul edilemez. Her alanda demokratik tepkimizi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından öğretmenler, protestolarını göstermek için kimliklerini, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne bırakarak iade etti.