Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme sonuçlarını açıkladı.  Bakanlığın, 10-16 Haziran'da  aldığı başvurular arasından, 42 bin 588 kişinin başvurusu onaylandı ve 26 bin 736 öğretmenin  yerleştirme işlemleri yapıldı.

Bakanlık tarafından paylaşılan resmi verilere göre yaklaşık 16 bin öğretmenin ataması yapılmadı. Ataması yapılan öğretmenler içinden de çeşitli sebeplerle iptal ettirmek isteyenler var. İl dışı atamalarda isteğe bağlı tercih yapıp atanan bir öğretmene iptal hakkı vermek ne kadar doğru olur o tartışılır.  Fakat bu hak öğretmenlere verilirse çok sayıda kadro boş kalmış olacak.  Hali hazırda bu kadrolara yerleşmek isteyen binlerce öğretmen var. İl dışı başvurusunda bulunmuş fakat açılan kontenjanların yetersizliği sebebiyle il dışı ataması yapılmamış yine binlerce öğretmen var. Mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda 2. il dışı atamanın yapılması öğretmenlerimizin ve MEB'in yararına olacaktır. Ayrıca bize gelen bilgilere; norm güncelleme işlemlerinin sağlıklı yapılmaması sebebiyle  ataması yapılıp da şimdiden norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerimiz var.

İl dışı atama sonuçları açıklandığından beri 2. il dışı atamanın yapılması yönünde öğretmenlerimizden yoğun talepler geliyor. Umarız Bakanlık bu talepleri dikkate alır ve öğretmenlerimize 2. il dışı atama imkanı sağlar.



Öğretmenlerimiz tarafından bize ulaştırılan 2. il dışı atama talebiyle ilgili bazı mesajlar şu şekilde:
  • *2. il disi talebi yerinde bir istek destekliyorum fakat il disi atamalari olup sonradan iptalini isteyenlere karsiyim 
  • *Norm güncellemesi yapılmadan il dışı atama başvuraları yapıldı, 2.il dışı ataması yapılması için sendikaların mutlaka MEB'e baskı yapması gerekmektedir.
  • *2. İl dışı Ataması olsun da yine yüksek puanla kapatacaksa 2. bi hüsrana gerek yok bence
  • *Gitmek istemeyen herkesin yerinde kalmasi gerekir. 2. İl disi da acilmali
  • *Normların güncellenip tekrardan il disi olması gerekir. Yeter artık doğuda kalan arkadaslara yazık eğitim de verim böyle mi sağlanacak. Öğretmenler kusturulmemeli. Yetkili sendika ve diğer sendikalar üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeli
  • *Özellikle sınıf öğretmenleri mağdur 2. il dışı olmalı 
  • *İlk il disinda yuksek puanla iyi yere gidemeyenlerin hakki yenmezse olabilir. Cunku gecen yil magdur olanlar vardi. 
  • *Il disi tayin istedik dogudan istedigimiz il olan samsunun tum ilceleri 300 uzeri kapatti hesap ediyorum emeklisi gelmis ogretmenlermi bunlar. Gecen yilda boyle oldu. Ne zaman bitecek bunlar.
  • *Tabiki olmasını isteriz özellikle doğuda yıllardır çalışıp ta bir türlü memleketine yada yakın bir yere gidemeyip psikolojisi bozulan arkadaşlar var onlar ve diğerleri için bir şans olması iyi olur haa ben bu arada Bursada çalışıyorum Allaha şükür rahatım yerinde yorumu okuyup yanlış anlamayin diye bulunduğum yeri yazıyorum Yapilsin fakat onceki atananlarada tekrardan hak taninsin ki adaletsizlik olmasin. Ben 124 puanla gidemedigim bir yere 80 puanla baskasi giderse bu haksizliktir. 
  • *2.il dışı istiyoruz benim branşımda ankarada 4okul açıldı es özrü için okulları acmadilar bu haksızlık 

Öğretmenlerimizin konuyla ilgili bize ulaştırdığı mesajlar ve 2. il dışı için gerekçeleri bu şekilde. Umarız MEB bu talepleri dikkate alır ve gerekli çalışmaları başlatır…

İLKER ÖZTÜRK
 
AES İstanbul İl Basın Yayın Sekreteri