Eğitim Sen
 
Bugün tüm okullarda; Halil Serkan Öz öğretmenimiz ölümü nedeniyle ilk derslere girmiyoruz. Yaşanan bu üzücü olaya neden olan Valiyi kitlesel basın açıklamalarımızla Türkiye`nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz.

 

Eğitim İş
 
19 Ocak 2013 tarihli eylemimize konu olan “Mesleğimiz Onurumuzdur” sloganını tekrar haykırarak, 06 Nisan 2015 Pazartesi günü, Eğitim iş üyeleri olarak bir ders öğretmenler odasında “mesleğimizin nasıl yozlaştırıldığını” tartışıp daha sonra yakalarımızda “MESLEĞİMİZ ONURUMUZDUR, ÖĞRETMENİME DOKUNMA” kokartlarıyla derse giriyoruz. Ayrıca aynı gün tüm Türkiye’de alanlarda gerçekleştirilecek olan basın açıklamasının ardından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun görevden alınması için tüm üyelerimizle birlikte İçişleri Bakanlığına faks çekme eylemi yapıyoruz.

 

Türk Eğitim Sen

Halil Serkan Öz öğretmenimiz bugün aramızda yok. Sorumsuz bir idarecinin, seviyesiz ve asla hafızalarımızdan silinmeyecek çirkin tutumu nedeniyle sağlığını ve devamında hayatını kaybetti.Öğretmen ve eğitim çalışanlarına itibar istemek en tabi hakkımız ve görevimizdir. Bu konulara dikkat çekmek amacıyla 6 Nisan Pazartesi günü katılmak isteyen diğer sendikalarla birlikte ilk derse öğretmenlerimiz girmeyecek ve ilk derste öğretmenler odalarında yaşanan itibar kaybını dile getiren bildiriler iş yeri temsilcilerimizce okunacaktır.
 
 
 
Anadolu Eğitim Sendikası
 
AES Meslek Onuru İçin Dilenmiyor, Direniyor
Sınıftaki yeri öğretmenden sonra gelen cumhurbaşkanlarından, öğretmeni sınıftan kovan valilere bir günde gelmedik. Eskitildik, eksitildik.
Dövüldük, sövüldük, öldürüldük.
Öğretmen sabrı denen şey vardı, aşıldı. Bardak taştı efendiler!
Halil Serkan ÖZ son şehidimiz olsun diye başkaldırıyoruz!
Öğretmene uzanan eller kırılsın, diller kurusun diye başkaldırıyoruz!
Kolumuz kırıldığında yen altına saklamayacak, kalbimiz kırıldığında susmayacağız!
Duyulur da, itibarımız bir daha zedelenir diye düşünmeyeceğiz! İfşa edeceğiz, itiraz edeceğiz!

BUNDAN BÖYLE;


1. İki yıldır eylemlilik içinde reddettiğimiz kılık kıyafet yönetmelikleriniz tamamen YOK HÜKMÜNDEDİR!
2. İznimiz, bilgimiz olmadan sınıflarımıza dalmanıza izin vermeyeceğiz, gerekirse öğrencilerimizi de alıp sınıfı terk edeceğiz!
3. Yasa ve yönetmelikleri keyfine göre yorumlayan, azarlamaya bahane sayan HER MAKAMLA yalnızca yazışarak muhatap olacağız! DUYMAYACAĞIZ!
4. Bir tek öğretmene yapılan sözlü-fiili saldırıyı HEPİMİZE yapılmış sayacak, faili bedelini ödemeden PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!
5. Cinayeti taziye mesajıyla geçiştirmeye çalışan Yalova Valisi görevden çekilmediği sürece makamı işgal edilmiş sayacak, TANIMAYACAĞIZ!
6. Bir gün protesto edip, ertesi gün UNUTMAYACAĞIZ!

6 Nisan Pazartesi günü en saçlı-sakallı, en DİLENCİ halimizle gideceğimiz Okullarda İLK DERSİ boykot ederek başlattığımız eylemlilik, itibarımız iade edilene kadar sürecektir. Kafamızın içine bakmak yerine kılığımıza, kıla-tüye bakanlara, haddini-yetkisini aşanlara dersimiz olsun.

 
 
 
Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS)
 
Şiddete hayır, Saldıraya hayır! diyoruz. Halil Serkan Öz öğretmenimizin ölümü nedeniyle 6 Nisan 2015 Pazartesi günü ilk derse girmiyoruz.