Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ‘uzman öğretmenler için sınavsız başöğretmenlik’ müjdesi için hazırlık yapıyor. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı ‘Öğretmenler Odası’ sohbetlerinde kariyer basamakları konusu sık sık gündeme geliyor.

Bakanlık, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı maddelerindeki iptal ve değişikliklere ilişkin AYM’nin gerekçeli kararının açıklamasının ardından bu konuda düzenlemeye gitmeye karar verdi. Bu kapsamda öğretmenlik kariyer basamaklarına yönelik yapılan uzman ve başöğretmenlik sınavında düzenlemeye gidilmesine yönelik çalışma yürütülüyor.

MEB, belli bir süre öğretmenlik mesleğini başarıyla sürdüren uzman öğretmenler için sınav uygulamasının kaldırılmasını planlıyor. Bu değişiklik hayata geçirildiğinde, binlerce öğretmen için sınavsız başöğretmenlik kapısı tamamen açılacak.

İLK ETAPTA 20 YILA SINAVSIZ

Bakanlık ilk planda 20 yıl ve üzeri tecrübeye sahip olan uzman öğretmenlerin doğrudan başöğretmen unvanına yükseltilmesine yönelik bir düzenleme yapmayı planlıyor. Sınavın yapım şeklinde ilişkin de düzenleme yapılması gündemde. Hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşmaya hem de sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldırmaya yönelik çözüm üretilecek.

24 KASIM HEDİYESİ OLACAK

Meslekte 20 yılını tamamlayan öğretmenlere yönelik müjdenin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açıklanması bekleniyor. Bu anlamlı uygulamayla, öğretmenlerin uzun süreli emeklerine ve eğitime olan katkılarına vurgu yapılması hedefleniyor.

Yeni Şafak