Genel Kurulda, İYİ Parti'nin 'devlet ve özel sektörde çalışan öğretmenlerin sorunları' CHP'nin 'öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmeye' ilişkin grup önerileri tam da Öğretmenler Günü'nde TBMM tarafından reddedildi.

Genel Kurulda, İYİ Parti'nin 'devlet ve özel sektörde çalışan öğretmenlerin sorunları' ve CHP'nin 'öğretmenlerin özlük haklarına' ilişkin grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

'Öğretmenin hakkını vermeyenler methiyeler düzüyor'

Öğretmenlerin çok ciddi sorunlarla uğraştığını belirten Sunat, "Öğretmenin özlük haklarını vermeyenler, onları yoksulluk sınırı altına itenler, itibarını yerle bir edenler, onurlarını çiğneyenler, öğretmenleri kategorilere ayıranlar her yıl olduğu gibi bugün yine öğretmenlere methiyeler düzüyor" dedi.

Sunat, öğretmenlerin huzurlu bir ortamda çalışamadıklarını, liyakatsiz idareciler tarafından baskı ve haksızlığa uğradığını, ekonomik, sosyal problemlerle mücadele ettiğini ifade etti.

Siyasetin bu sorunları çözmek zorunda olduğunu söyleyen Sunat, bütün ısrar ve uyarılara rağmen iktidarın, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkardığını kaydetti. Sunat, bu kanunun, iktidarın öğretmenlerin temel problemlerinden ne kadar habersiz olduğunu gösterdiğini ifade etti.

AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, eğitim sistemini güçlendirmenin yolunun, öğretmenliği güçlendirmekten geçtiğine inandıklarını belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve mesleki gelişimlerini arttırmak için adımlar attıklarını dile getiren Maviş, uygulamalarıyla, öğretmenliği eğitim politikalarının merkezine aldıklarını vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, geçen hafta yapılan başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavıyla öğretmenlerin aklıyla alay edildiğini söyledi.

Sınavla öğretmenlerin ayrıştırıldığını iddia eden Kaya, "Daha önce öğretmenlerin maaşının arttırılması için kanun teklifi verdik, komisyonda bekliyor. Bugün bir kanun teklifi daha verdik. Öğretmenler Günü'nde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş ikramiye verilmesini teklif ettik" ifadelerini kullandı.

Genel Kurulda konuşmaların ardından yapılan oylamayla, CHP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi.