Mevzuatta yer alan;

"Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği  Madde 38... c) Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri halinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır."

"Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 87...b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri halinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar."

hükümleri uygulanır.

Bu yönetmelik hükümlerine göre Haziran seminer çalışmalarının 2. haftası olan 24-28 Haziran 2019 tarihlerinde öğretmenlerin seminerleri farklı il veya ilçelerde yapmaları için görev yaptıkları okullara bir dilekçeyle başvurmaları yeterlidir.

Bazı iller bu konuda mevzuat hükümlerine uygun bir uygulama yaparken bazı iller ise MEB'den yazı gelmedi gerekçesiyle dilekçeleri dahi kabul etmemekte ve bu nedenle öğretmenlerin istedikleri yerde seminer çalışmalarını yapmalarına izin vermemektedir.

Yönetmelik hükümlerine rağmen farklı uygulamaların olması kafa karışıklığına neden olmaktadır. 

Bakanlık, seminerlerin ikinci haftası için mevzuata uygun hareket edilmesi gerektiğini belirterek seminerin ikinci haftasının istenilen yerde alınmasına dair bir açıklama yapmalıdır.

egitimhane.com