Eğitimciler, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavını twetter gündemine taşıdılar. Öğretmenlerin bu haklı talebi Twetter gündeminde 1 milyonu aşkın tweet ile yerini koruyor.

GUNCELEGITIM.COM eğitim haber sitemizin desteği ile İlk önce Öğretmenlerin Büyük Twitter Etkinliği olarak başlayan etkinlik, Kadriye Demirel öğretmenin öncülük etmesi ve sosyal medyadaki büyük çabasıyla yüz binlerce öğretmenin katılımı ile haber sitelerinin, televizyonların köşe yazarlarının ve Milli Eğitim Bakanı'nın dikkatini çeken etkili bir eyleme dönüştü. Öğretmenler Kariyer Basamakları sınavının kaldırılması için sosyal medya üzerinden büyük kamuouyu oluşturdu.

Öğretmenlerin Büyük Twitter Etkniliği ilk olarak  #kariyersınavlaolmaz etiketiyle başladı. İkinci olarak  #sınaviptal  etiketiyle devam etti ve  ilk gün #sınaviptal etiketiyle gündemde 1.sırada yerini aldı ve 208 Bin tweet sayısına ulaştı.. Aynı etiketle 3 gün boyunca gündemde kaldı.

Üçücü olarak da  #mebsınaviptal etiketiyle de yine kariyer sınav şartının kaldırılması talebimiz tvetter gündemine oturdu. Devamında ise #sınaviptalolsun ve  #öğretmenleriduyun 400 bin tweet sayısına ulaştı.

Öğretmenlik mesleğinin ekonomik-sosyal ve özlük haklarının, daha da değerlisi öğretmenlik mesleğinin itibarının korunmasından yana taraf olanlarla dayanışma içindeler. Öğretmenler ve destek veren sendikalarla birlikte büyük bir dayanışma örneği yaşanıyor. Kariyer basamakları sınav şartının kaldırılması için sosyal medya üzerinden bu dayanışma sürüyor.

Öğretmenler büyük bir aile olarak birlikte hareket etmeyi öğrendi.

Mesleki gelişimlerine fayda sağlamayacağını düşündükleri ezbere dayalı eğitimlere ve Kariyer Basamakları Yönetmeliği’ndeki sınav şartına karşı çıkıyorlar. Twitter'da #ogretmenlerayakta başlığı altına yazılan 1.15 milyon tweet ile ses yükseltiyorlar.

Bakan ÖZER'in sınavı savunan açıklamalarına rağmen, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliğinde yer alan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlikte sınav şartının kaldırılmasını, mesleki tecrübe dikkate alınıp, kıdem esasına dayalı olarak kariyer tazminatlarının öğretmen maaşlarına yansıtılmasını ve kariyere bağlı özlük haklarının emeklilikte de korunmasını sağlayan düzenlemeyi Bakanlık'tan istiyorlar.

İşte en çok beğeni alan tweet: