Kariyer basamakları sınavında başarılı olup sertifika almaya hak kazanan öğretmenler 1 dereceden yararlanmak için e-Devlet üzerinden görüntüledikleri sertifikalarının yazıcıdan çıktısını alarak okul yönetimine teslim etmeleri gerekiyor. Yazıya göre dilekçe zorunlu değil. Okul idaresi liste/tablo halinde ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderecek.

Not: 1'in 4'üne gelmiş öğretmenlerin ilerleyebileceği kademe ve derece bulunmadığı için son kademe ve dereceye gelmemiş öğretmenler yararlanacak.

e-DEVLET'TEN SERTİFİKA OLUŞTURULACAK

Buraya tıklayarak Uzman öğretmenlik / başöğretmenlik barkodlu sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.

  • Aynı gün içerisinde en fazla 1 adet belge oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz. Bir sonraki aşamada görüntülenecek olan "Kayıtlı Belgelerim" düğmesini kullanarak daha önce oluşturduğunuz belgelere erişebilirsiniz.
  • Oluşturacağınız sonuç belgesi, belge üzerindeki "Barkod Numarası" ve "T.C. Kimlik Numarası" paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından "Uzman Öğretmenlik / Başöğretmenlik Sertifikası Doğrulama" hizmeti ile görüntülenebilecektir.
  • Bu hizmet ile sorgulayacağınız bilgilerinizde yanlışlık olması halinde Milli Eğitim Bakanlığına başvurunuz.

 

İŞTE İLGİLİ YAZI:

Guncelegitim.com