Ücretli öğretmen kadrosunda yer alan H.G’nin olayın ardından öğretmenlikle ilişiği kesildi. Almanca öğretmeni H.G'nin polise verdiği ifadesinde, uyuşturucu maddeyi herkesin kullandığını belirterek, 'Kimsenin ölümünden sorumlu değilim' dediği öğrenilmişti.

Onedio'dan Kübra Köklü'nün haberine göre, 17 yaşındaki Yiğit Kalpak, 5 arkadaşıyla birlikte Almanca öğretmeni H.G'nin Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki 4 katlı apartmanın 1'inci katındaki evine gitti. İddiaya göre, öğretmen H.G., Kalpak ve arkadaşları uyuşturucu hap aldıktan sonra gruptan 3 kişi evden ayrıldı, Kalpak ve 2 arkadaşı ise kaldı. H.G., öğrencisi Yiğit Kalpak'ı uyandıramayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Sağlık ekipleri, Kalpak'ın yaşamını yitirdiğini belirlemesinin ardından eve gelen polis ekipleri, yaptığı incelemede, Kalpak'ın üstünün çıplak, evin temizlenmiş olduğunu tespit etti. H.G. ile diğer 5 kişi, gözaltına alındı. Gençlerden birinin polise verdiği ifadede, olayın gerçekleştiği saatlerde evdeki herkesin uyuşturucu madde kullandığını belirttiği öğrenildi. Öğretmen H.G., ise suçlamarı kabul etmediğini ve uyuşturucu maddeyi de herkesin aldığını belirterek, 'Telefonla arayıp, bana gelmek istediklerini söylediler. Ben de eve davet ettim. Ancak, kimsenin ölümünden sorumlu değilim' demişti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Almanca öğretmeni H.G. ile ilgili soruşturma başlattı. Ücretli öğretmen kadrosunda yer alan H.G’nin öğretmenlikle ilişiği kesildi.

Dün Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Yiğit Kalpak'ın cenazesi ise Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kan örnekleri ve ifadeleri alınan Almanca öğretmeni H.G. ile Kalpak'ın 5 arkadaşı, dün sabah saatlerinde Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından adliyeye sevk edildi. 6 şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Onedio.com