Philip Chism isimli öğrencinin yargılandığı cinayet davasının altıncı gününde savcılık makamı tarafından çok sayıda delil mahkemeye sunuldu.

Jüriye gösterilen kanıtlar arasında 16 yaşındaki Chism’in kanlı kıyafetleri, cinayet günü öğretmeninin kredi kartını kullanarak aldığı sinema bileti ile güvenlik kamerası görüntüleri yer aldı.  

Savcı, çöp kutusunun içinde, görüntünün çekildiği tarihte 14 yaşında olan Chism’in öldürdüğü matematik öğretmeninin olduğunu söyledi.

Okuldan alınan kamera görüntülerinde Chism’in 24 yaşındaki öğretmeni Colleen Ritzer’i tuvalete kadar takip ettiği görülüyor. 22 Ekim 2013’te yaşanan olayda, Chism’in bir çöp kutusunu tuvaletten çekerek dışarı çıkardığı görüntülerde yer alıyor. 

Massachusetts’deki Denver lisesinde yaşanan olayda Chism’in cesedi bu çöp kutusuyla dışarı çıkardığı ifade ediliyor.

Ritzer’ın cesedi okulun yakınlarındaki bir ormanlık alanda, bazı kıyafetleri eksik olarak bulunmuştu. Bu kıyafetler daha sonra polis aramalarında Chism’in çantasından çıkmıştı. Chism'in, öğretmenine tecavüz ettiği de suçlamalar arasında.

Mahkemeye sunulan belgelere göre, Chism cinayeti işlediği günün akşamında öğretmeninin kredi kartını kullanarak sinemaya gitmiş.

Chism’in avukatı geçen hafta başlayan duruşmanın açılış konuşmasında müvekkilinin suçu işlediğini kabul etti ancak bunu psikotik kriz geçirdiği için yaptığını söyledi.

Öğretmenini öldürdüğünü kabul eden Chism de psikolojik rahatsızlığı olduğunu öne sürerek suçlamaların düşürülmesini istedi. Mahkeme 30 Kasım tarihine ertelendi. 

Hürriyet