Ölüm, Tedbir İçin Yeterli Değil Mi ?
Her defasında bir kere daha ölmeyiz, bir kere daha darp edilmeyiz derken hala elini kolunu sallayarak okullara girilip eğitim çalışanları darp ediliyor, saldırıya uğruyor. Silahla, kesici aletle kişiler rahatlıkla okullara hatta sınıflara kadar girebiliyor.
Okullarımızın güvenlik zaifiyeti can kayıplarına sebep olacak dereceye gelmişken hala bir çözüm bulunamamıştır. Okul idarelerine adeta bu iş devredilmiş gibi hala herhangi bir tedbir alınmıyor.
Ülkemizin birçok ilinde, ilçesinde ve okulunda defalarca silahla yaralama, okul basma, sınıf basma, darp ve hatta sınıfta ders işlerken öldürülme olayları yaşanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı neden sessiz? Neden okullarda önlem alınmıyor?
Hemen hemen tüm meslek gruplarında can güvenliği varken, bu konuda çoğu bakanlık gerekli önlemleri almışken Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanlarının can güvenliğini sağlayamayacak kadar aciz mi?
Ayrıca bir noktaya daha dikkat çekmek istiyoruz ki sadece eğitim çalışanları değil, öğrencilerimiz de aynı risk altındadır. Herkesin rahatlıkla girip çıktığı yerler olmaya başlayan okullara, öğrencilere zararı dokunabilecek kimler kimler girip çıkabilir bir düşünsenize.
Defalarca okullarımızın güvenlik zafiyetini dile getirdik, güvenlik görevlisi temin edilmesini talep ettik. Ancak hala okullarda güvenlik önlemleri alınmıyor ve gün geçtikçe meslektaşlarımız görevleri başında şehit olmaya devam ediyor!
Ekrem BÖLEK