MEB KİK Nisan ve Ekim 2025 toplantısında ısrarla gündeme getirip imza altına aldığımız eğitim çalışanlarını mesnetsiz şikayetlere karşı korumayı amaçlayan talebimiz kabul edildi. Milli Eğitim Bakanlığının yazısı doğrultusunda eğitim çalışanlarını asılsız şikayetlerle mağdur edenler hakkında hukuki işlem başlatılacak.

Eğitim çalışanlarını asılsız şikayetlerle mağdur edenler hakkında hukuki işlem başlatılması yönündeki KİK kararımızın ardından Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından illere yazı gönderildi.

Yazıda, eğitim çalışanları hakkında yapılan ihbar ve şikayetlerin uydurma ve eğitim çalışanını mağdur etmeye yönelik olduğunun anlaşılması halinde, asılsız şikayet ve isnatta bulunanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “isnat ve iftiralara karşı koruma” başlıklı 25. maddesi kapsamında adli süreç başlatılacağı bildirildi.