CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in öğretmenlerin 3 bin olan ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarılmasını öngören kanun teklifinin gündeme alınmasına ilişkin önerge AKP oylarıyla reddedildi.

Birgun.net'in haberine göre Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Adıgüzel, “Öğretmenler bugünkü kadar fütursuzca mağdur edilmemiş, öğretmenlik mesleği bu kadar itibar kaybına uğramamıştı” dedi.

Eğitim fakültesi sayısının 3 katına çıktığına değinen Adıgüzel, şunları kaydetti:
 
“1995 yılında 33 olan eğitim fakültesi sayısı bugün itibarıyla 3 katına çıktı. Her torba yasada yandaşın, sermayenin sesine kulak veriyorsunuz ama atanamayan öğretmenleri görmezden geliyorsunuz. ‘100 bin kadro açık’ deniyor, 500 bin atanamayan öğretmen var deniyor. Sadece 2017 yılında 265 bin kişi KPSS’ye girmiş. Fakat, iktidar diyor ki, ‘Sadece 20 bin öğretmen atacağız.’ Geriye kalan 100 binlerce gence deniyor ki ‘Diploman öğretmen diploması ama git, haydi başka kapıya, başka bir iş bul.'
 
OECD rakamlarına göre en çok çalışan ama emeğinin hakkını da alamayan öğretmen bizde. Bakan, AKP iktidarı döneminde öğretmene yüzde 500 zam yapıldığı ile övünüyor. Ek ders ücretlerini yükselttiklerini söylüyor. Peki Sayın Bakan; bugün 12,11 TL’ye yükseltmekle övündüğü bir saatlik ek ders ücreti ile bir öğretmenin yerli de değil, yurt dışından ucuz diye ithal edilen karkas etinden yarım kilo kıyma bile alamadığının farkında mı?”

Geçen yıl da reddedilmişti

Geçen yıl Öğretmenlerin ek göstergesinin 3600'e a yükseltilmesi için CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi GÜNDOĞDU tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunda değişiklik yapılmasına dair verilen kanun teklifi Maliye Bakanı Ağbal ve AK Partili vekillerin oylarıyla reddedilmişti: http://www.guncelegitim.com/haber/11702-ogretmene-3600-ek-gosterge-reddedildi.html