15 Temmuz darbe girişimi en çok eğitimi etkiledi. Binlerce öğretmen açığa alındı, görevden uzaklaştırıldı, çok sayıda okul da kapatıldı. Öğretmen açıkları yeni atamalarla tamamlanmaya çalışılırken, kapatılan FETÖ okulları ise el konularak, devlet okulu olarak hizmet vermeye başladı.
 
FETÖ kitaplarının basıldığı matbaalardaki ders kitapları da başka matbaalarda basıldığı için okulların açılışına yetişmedi.
 
Okulların açılmasın üzerinden neredeyse bir ay geçmesine karşın hala çok sayıda ders kitabı eksik bulunuyor. Kitapların öğrencilere dağıtılmaması konusunda en büyük endişeyi de Kasım ayında TEOG’a girecek sekizinci sınıflar yaşıyor.
 
Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, FETÖ bağlantılı ders kitaplarının toplatıldığını belirterek, “Ancak iktidar kitaplarla ilgili gereken hazırlığı zamanında yapamadığı içn bugün okullarımızda hala kitap dağıtımı tamamlanamadı. Sekizinci sınıfların TEOG’una çok az süre kaldı. Öğrencilerimize ders kitaplarının acilen gönderilmesi gerekiyor. Tüm ders kitapları bizim için önemli. Çocukların bilişsel gelişimi için trafik kitabı da matematik kitabı da son derece önemli” diye konuştu. (Yurdagül UYGUN - Sözcü )