İlkokullarda, ortaokullarda ve liselerde okul saatleri içerisinde öğrencilerin izinsiz olarak okul dışına çıkması yasak.

Okul saatleri içerisinde öğrenciler okul dışına veli izni hariç çıkamayacak Ders saati, teneffüs, öğle arası süreleri dahil olmak üzere okul saatleri içerisinde okul dışına çıkmak isteyen öğrenciler velilerden yazılı izin almak zorundalar.

VELİNİN YAZILI İZNİ OLACAK

Mersin Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okullara ve kurumlara gönderilen resmi yazıda “okul dışına çıkış izni” hususunda açıklamada ve uyarıda bulunuldu. 1.12.2017 tarihli resmi yazıda okullarda eğitim öğretim saatleri içerisinde olumsuz bir durumun yaşanmaması için öğrencilerin veli izni olmadan okul sınırları dışına çıkmasına izin verilmemesi istendi.

TEDBİR VE NÖBET GÖREVİ

Yazılı olarak veliden muafakat alınmadan öğrencilerin okul dışına çıkmasına izin verilmemesi istenirken bu konuda okulun gerekli tedbiri alması istendi. Öğrenciler velinin yazılı talebi, izni olmadan okul saatleri içerisinde okul dışına bırakılmayacak. Ayrıca bu konuda bahçe nöbetçisi öğretmen başta olmak üzere nöbette görevli personellere büyük iş düşecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda yürütülen nöbet görevi konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi. Resmi yazı;