Hatay İskenderun'da ortaya çıkan bu durum bir öğretmeni mağdur etti. Ortada hiçbir sebep suç yokken BİMER e yapılan başvuru sonucunda, öğretmene soruşturma açılmış, soruşturma sonucu bile beklenmeden başka bir ilçeye sürgün edilmiştir.

Olay şöyle gelişmiştir; İskenderun Denizcilik meslek lisesi edebiyat öğretmeni Sait KÖSELER bağırarak etrafı rahatsız eden öğrenciyi uyarmıştır.Bunu gururuna yediremeyen öğrenci okul müdürüne, öğretmenin kendisini dövdüğünü iddia ederek şikayette bulunuyor. Olay birçok öğrencilerin önünde cereyan ettiği için olayın öğrencinin söylediği gibi olmadığı anlaşılıyor.Okul müdürü birçok öğrenciyi dinliyor.Olayı gören öğrencilerin ifadeleri sonucunda öğrencinin ifadelerinin doğru olmadığı ortaya çıkmış,bu sebeple de olay öğretmen lehine sonuçlanmıştır.

Ancak hırslarını alamayan öğrenci ve ailesi bu sefer de BİMER e şikayette bulunuyor.Bu başvuru sonucunda görevlendirilen maarif müfettişi olayı gören öğrencileri yok sayarak şikayet eden öğrencinin ifadeleriyle yetinerek soruşturma sonucunu bile beklemeden öğretmene sürgün kararı vermiştir.

Eğitim öğretimin ortasında bir ailenin bütünlüğünü yok sayarak,öğretmenin okula giden çocuklarını hiç dikkate almadan astı astarı olmayan iddialar sonucu çok ağır bir ceza vererek öğretmenlere ceza vermenin ne kadar kolay olduğu bir kez daha gözeler önüne serilmiş oldu. 

Kaynak: ogretmenx.com