Geçtiğimiz yıllarda özellikle sıkça uygulanmaya başlanan ve Eğitim İş Sendikasınında 2016 yılından itibaren aldığı karar ile üyelerine duyurduğu mesai saatleri dışında yapılan seminerler öğretmenler tarafından rahatsızlık yaratmaktaydı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ildeki Yabancı uyruklu öğrencileri bahane ederek tüm gün okulda eğitim öğretim faaliyetini yürüten haftada bir günde nöbet görevini yerine getiren sınıf öğretmenlerine mesai saatleri dışında kurslar,seminerler düzenleyerek öğretmenlerin dinlenme saatleri ve aileleri ile geçirecekleri zamanı almaktaydı.

Milli Eğitim Bakanlığı mesai saatlerinde kurs ve seminerlere katılan öğretmenlere herhangi bir ödeme yapmamakta,bu ücretin sadece kursu/semineri veren eğitmenlere verileceği görüşünü dile getirmekteydi.

Mesai saatleri dışında kur ve seminerlere katılmaya zorlanan öğretmenler,okul müdürlüklerine verdikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine iletilmesini istedikleri dilekçelerinde bu kurs ve seminerlerin mesai saatleri içine alınarak günlük dinlenme süreleri ve aileleri ile geçirecekleri saatlerden alınmamasını, planlamanın bu şekilde yapılmasını istemekteydiler.

Mesai saati dışında yapılan bu  Kurs ve seminerlere katılan öğretmenler kendilerine ücret ödenmesini istemekteydiler.Bu konuda öğretmenlerin haklı mücadelesinin herzaman öncüsü olan Eğitim İş ve önceki dönem Genel Başkanı Veli Demir verdiği dilekçelerden sonuç alamayınca konuyu yargıya taşımıştır.

Mahkeme verdiği kararda öğretmenleri ve Veli Demir'i haklı bu larak mesai saatleri dışında yapılan bu kurs ve seminerlerde öğretmenlere ücret ödenmesi gerektiğine hükmetmiştir. Bu karar benzer davalara emsal niteliği taşımaktadır.

Bu karar sonrasında Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerinde dinlenmeye ihtiyaçları olduğunun ve birer aileleri olduğunun farkına vararak bu tür kurs ve seminerleri daha uygun zamanlarda planlamaya ve öğretmenlere hak ettikleri ücreti ödemesini bekiyoruz.